Interieurbedrijf en verfleverancier Kleur Op Maat uit Olen en IT-consultany Elmos uit Mechelen hopen komende zondag heel wat volk naar de derby tussen KFC Linda en K Noordstar VV te lokken. De reden waarom ze een voetbalclub sponsoren, verschillen nogal.

Zondag 30 september ontvangt KFC Linda Olen de buren van K Noordstar VV uit Noorderwijk voor de derby in derde provinciale. Voor het matchdiner voor sponsors en sympathisanten zijn al 150 mensen ingeschreven. Maar ook de gewone supporters keren met een gevulde maag naar huis. Zij krijgen een gratis friet aangeboden door de twee hoofdsponsors.

Promostunt

"Sport is de ideale manier om in de kijker te komen", vindt Tom Peeters, zaakvoerder van Kleur Op Maat en hoofdsponsor en voorzitter van KFC Linda. "Zo hebben we bijvoorbeeld ook een eigen damescycloploeg. De gratis frieten zijn een promostunt om meer supporters te lokken. Elmos zag dat direct zitten."

Elmos is hoofdsponsor van Noordstar maar steunt ook al meer dan 10 jaar Linda financieel. "Toch is Noordstar mijn club", aldus Eddy Lambaerts, zaakvoerder van Elmos. "Ik heb er alles gedaan, van voetballer over jeugdtrainer tot bestuurslid.

Elmos biedt IT-consultancy aan voor bedrijven uit de top 100, waaronder enkele grote banken. Wij sponsoren dus puur uit passie. Ik heb zelf in het verenigingsleven gezeten, ik weet hoeveel zulke mensen voor hun club doen." (Paul Huysmans-MIK)